Information, International

24.09.2019 - 26.09.2019
Gebäude X
[Deutsche Version weiter unten]

The International Student Services Centre (ISSC) is happy to welcome all incoming international degree-seeking students at Bielefeld University.
We’re happy you’re here! You’re invited to attend our Orientation Days for international (degree-seeking) Students from 24-26 September 2019.

During the Orientation Days you will have the opportunity to meet other international and German students, receive important information about the University and the City of Bielefeld and attend informational seminars on financing and scholarship opportunities as well as a workshop on how to find a side job.

The Orientation Days will start at 24 September at 10.00 a.m. in room X-E1-203. The programme of the Orientation Days is accessible via the mentioned link of the event (see „Start of Studies„).

The Orientation Days address mainly the international (degree-seeking) students who are going to start their studies in winter semester 2019/20. Please register with a mail on betreuung-io@uni-bielefeld.de with “Registration Orientation Days” in the topic and let us know your bachelor or master degree programme, the approximately date of your arrival in Bielefeld and your preferred event language (English or German).

If you are an international (degree-seeking) student who is already studying at Bielefeld University and you are interested in attending the events of the Orientation Days, please write to betreuung-io@uni-bielefeld.de as well and let us know about your bachelor or master degree programme, your amount of semesters at Bielefeld University, your preferred event language (English or German) and particular topics you wish to get an orientation for.

Das International Student Services Centre (ISSC) begrüßt alle internationalen (degree-seeking) Studierende ganz herzlich zum Studium an der Universität Bielefeld. Wir freuen uns, dass Sie da sind! Sie sind herzlich eingeladen, an unseren Orientierungstagen für internationale (degree-seeking) Studierende vom 24. bis zum 26. September 2019 teilzunehmen.

Während der Orientierungstage haben Sie die Möglichkeit, andere internationale und deutsche Studierende kennenzulernen, nützliche Informationen über die Universität und die Stadt Bielefeld zu erfahren und an Veranstaltungen zur Studienfinanzierung und Stipendien teilzunehmen sowie an einem Workshop zur Nebenjobsuche.

Die Orientierungstage beginnen am 24. September um 10:00 Uhr in Raum X-E1-203.  Das Programm der Orientierungstage ist verfügbar über die Eventwebsite (unter „Studienbeginn“).

Die Orientierungstage adressieren in erster Linie die internationalen (degree-seeking) Studierende, die im Wintersemester 2019/20 ihr Studium beginnen. Bitte melden Sie sich über betreuung-io@uni-bielefeld.de mit dem  Betreff „Anmeldung Orientierungstage“ an und lassen Sie uns Ihren Bachelor- oder Masterstudiengang wissen, den ungefähren Tag Ihrer Ankunft in Bielefeld und Ihre bevorzugte Veranstaltungssprache (Englisch oder Deutsch).

Wenn Sie bereits als internationale*r (degree-seeking) Studierende*r an der Universität Bielefeld studieren und an der Teilnahme an Veranstaltungen der Orientierungstage interessiert sind, schreiben Sie bitte ebenfalls eine E-Mail an betreuung-io@uni-bielefeld.de und lassen Sie uns Ihren Bachelor- oder Masterstudiengang, Ihr aktuelles Semester an der Universität Bielefeld, Ihre bevorzugte Veranstaltungssprache (Englisch oder Deutsch) sowie bestimmte Themen, zu denen Sie sich eine Orientierung wünschen, wissen.

• International Student Services Centre (ISSC)
  • International Office (IO)
betreuung-io@uni-bielefeld.de

Gebäude X