Diskussion, Vortrag

Prof. Dr. Cathrine Holst (Oslo): Scientization of policy advice?

Vortragsreihe "Politik und Wissenschaft in der Weltgesellschaft"

Mi 19.06.2019
Gebäude X

Die AG Politische Soziologie (Prof. Dr. Holger Straßheim) lädt im Rahmen der Vortragsreihe „Politik und Wissenschaft in der Weltgesellschaft“ zum Vortrag von Prof. Dr. Cathrine Holst ein:

Expertise studies teach us that expert knowledge is becoming  increasingly diversified and even democratized. Recent scholarship on the use of expert knowledge in policy-making in the Nordic countries indicate however a growing role of scientific knowledge in policy-making. How strong, and how distinctive, is this scientization trend? What does it mean? Should scientization of policy-advice worry us – and if so, why?

• Fakultät für Soziologie

Gebäude X
X-E0-204

Absolvent_innen, Internationals, Lehrende, Studierende, Weiterbildungsinteressierte, wiss. Nachwuchs, Wissenschaftler_innen